Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Arbejdsmarkedspolitik
Beskæftigelse

International arbejdskraft udgør 13 procent af beskæftigelsen: ”Man kan på ingen måde overvurdere betydningen”

Med en ny analyse sætter Dansk Industri spot på betydningen af international arbejdskraft. Det skaber værdi og får beskæftigelsen til at blomstre.

– Man kan på ingen måde overvurdere betydningen af international arbejdskraft i Danmark. Hvis ikke de havde været her og lagt den indsats, de gør, så havde vi jo ikke kunnet producere varer, behandle syge eller bygge huse i det omfang, der er brug for, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri. Foto: Hans Søndergaard

01. 05. 2024 - kl. 13:03
Tekst af Mads Dam Bendtsen, mdbe@kl.dk

Det bliver efterspurgt af kommunerne – og med god grund. International arbejdskraft har skabt værdi for næsten 300 milliarder kroner om året. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri.

Den viser, at det især er udenlandsk arbejdskraft, der har været årsag til en buldrende beskæftigelse de senere år. Fra 2013 til 2023 er antallet af udenlandske lønmodtagere opgjort i fuldtidspersoner blevet mere end fordoblet fra 147.000 til 309.000.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her