Gå til hovedindhold
Handicap
Det specialiserede socialområde
Økonomi

Formand: Handicapaftale giver ikke mere service

Der er gode takter i den nye handicapaftale, lyder det fra formanden for Kommunale Velfærdschefer. Men der vil stadig være brug for penge på kort sigt, hvis ikke almenområdet skal udhules, og handicapaftalen frigør heller ikke midler til at udvide servicen på handicapområdet.

Der er gode takter i handicapaftalen, lyder det fra Jakob Bigum Lundberg, formand for Kommunale Velfærdschefer, men den kommer ikke til at udvide servicen på området. Foto: Stefan Sommer Jagd/Jyskfynskemedier/Ritzau Scanpix

03. 05. 2024 - kl. 16:30
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kunne torsdag præsentere en ny rammeaftale for handicapområdet.

– Det er på høje tid, at der kommer en politisk rygrad i handicappolitikken, sagde hun blandt andet da hun og Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre mødte pressen.

Med aftalen er målet, at kommunerne får mulighed for at nedbringe udgifterne på området, samtidig med at kvaliteten styrkes. Det skal ske gennem regelforenkling og mindre administration. Aftalen danner rammen for gennemgribende forandringer på handicapområdet og består af 25 elementer, der blandt andet gør op med forkert brug af penge, når det kommer til blandt andet merudgiftsydelser og lettere adgang til hjælpemidler.

Jakob Bigum Lundberg, der er direktør i Næstved Kommune og formand for Kommunale Velfærdschefer, ser gode takter i rammeaftalen og dens ambitioner for at skabe økonomisk bæredygtighed på det specialiserede socialområde.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her