Gå til hovedindhold
Det specialiserede socialområde

Regeringen og KL enige om realisering af Tranæs-anbefalinger

Som led i økonomiforhandlingerne har regeringen og KL mandag indgået en delaftale om det specialiserede socialområde. 11 ud af 19 Tranæs-anbefalinger bliver til virkelighed, og det kommer til at mærkes allerede i år, lyder det fra social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Med den nye delaftale på det specialiserede socialområde skal der skabes større tryghed og forudsigelighed for borgerne, mens der også skal være sammenhæng i økonomien. Foto. Martin Pedersen

06. 05. 2024 - kl. 15:35
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Regeringen og KL har mandag som led i forhandlingerne om kommunernes økonomi for 2025 indgået en delaftale på det specialiserede socialområde.

Aftalen realiserer 11 ud af de 19 anbefalinger, som Tranæs-udvalget præsenterede i april, og skal øge det kommunale prioriteringsrum, skabe større tryghed og forudsigelig for borgerne, og reducere udgiftsstigningerne, der siden 2018 er løbet op i 6,3 milliarder kroner.

– Formålet med denne aftale er, at man gennem en stribe elementer får lavet en gennemgribende forandring på området, så der på den ene side skabes en langt større tryghed og forudsigelighed for borgerne, og på den anden side kommer styr på, at der også er sammenhæng i økonomien, lød det fra social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), da hun på et pressemøde præsenterede delaftalen sammen med KL’s formand Martin Damm (V) og næstformand Jacob Bundsgaard (S).

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her