Gå til hovedindhold
Sundhed
Udsatte boligområder

KL og BL lancerer partnerskab: Boligpolitik skal styrke det borgernære sundhedsvæsen

KL og BL indgår et treårigt partnerskab for kommuner og boligorganisationer. Partnerskabet skal understøtte den borgernære sundhed.

Foto: Colourbox

17. 05. 2024 - kl. 06:45
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Der er brug for at bringe det nære sundhedsvæsen helt tæt på borgernes hverdag. Hvor sundhed ikke kun er behandling, og hvor borgere ikke bliver reduceret til patienter. Her skal de almene boligområder ses som en platform til at styrke lokale sundhedsindsatser for både unge og gamle, i byen og på landet.

Det mener KL og BL – brancheorganisationen Danmarks Almene Boliger – som i april kom med et fælles udspil, som skal være med til at fremme forebyggelse og styrke et sundhedsvæsen, der rykker tættere på borgerne. Udspillet var en fælles opfordring til regeringen og Folketinget om at sammentænke bolig- og sundhedspolitik og helt konkret, at en kommende boligaftale kommer til at understøtte sundhedsreformen.

Nu lancerer KL og BL også et bredt partnerskab, som skal supplere det fælles udspil. Igennem partnerskabet vil KL og BL i tre år understøtte initiativer til at opsamle erfaringer med konkrete sundhedssamarbejder.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her