Gå til hovedindhold
Kultur

Museumsreform løfter statsanerkendte museer med 75 millioner

Regeringen og en række af Folketingets partier er blevet enige om en museumsreform, der permanent løfter de statsanerkendte museer med 75 millioner kroner.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) præsenterede torsdag en museumsreform, der blandt andet byder på et nyt tilskudssystem for statsanerkendte museer. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

16. 05. 2024 - kl. 19:46
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Regeringen, Danmarksdemokraterne, SF, Liberal Alliance, Konservative, Enhedslisten, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti er blevet enige om en museumsreform. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Med aftalen er der fra 2025 afsat 75 millioner kroner til et permanent løft af landet 95 statsanerkendte museer. Staten vil dermed i alt give cirka 566 millioner kroner i driftstilskud.

Aftalepartierne er samtidig blevet enige om et nyt tilskudssystem, der skal være mere gennemskueligt og retfærdigt, lyder det. Derudover ryddes der op i krav og opgaver til museerne.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her