Gå til hovedindhold
Kriminalitet

Fynske kommuner går sammen om at presse bandemedlemmer

Odense har lavet aftaler med tre andre fynske kommuner om intens aktivering i et specialiseret tilbud rettet mod bandemedlemmer. Det skal nemlig ikke være muligt at modtage kontanthjælp, mens man lever af hård kriminalitet.

17 kriminelle borgere er siden 2020 flyttet til en anden fynsk kommune fra Odense for at undgå kommunens intense aktiveringsindsats. Foto: Colourbox

17. 05. 2024 - kl. 15:40
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Odense oprettede i 2017 Specialenheden, der skal sikre, at bandemedlemmer ikke modtager kontanthjælp, samtidig med at de lever af hård kriminalitet. Enheden stresser de kriminelle ved at aktivere dem intensivt i beskæftigelsesindsatser. Det har betydet, at flere bandemedlemmer i årenes løb enten har frasagt sig offentlige ydelser eller har fået frataget dem, fordi de ikke møder op til aktiveringen.

Men nu er der opstået en ny udfordring.

For hvert år flytter kriminelle borgere, som er tilknyttet enheden, nemlig adresse til en anden kommune for at undgå indsatsen. Siden 2020 har det været tilfældet med 17 borgere.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her