Gå til hovedindhold
Uddannelse
Skole
Udsatte børn og unge

Lovændring åbner for brobygning på FGU

Med en ny lovændring får elever i 9. og 10. klasse mulighed for at komme i brobygning på FGU, og det bliver samtidig muligt for kommunernes ungeindsats at pege elever i retning af FGU allerede i 9. klasse.

Foto: Danmarks Evalueringsinstitut

17. 05. 2024 - kl. 15:56
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Den forberedende grunduddannelse, FGU, der er et tilbud rettet mod de 43.000 unge, der ikke har gennemført en ungdomsuddannelse eller er i beskæftigelse, har vist sig at have god effekt.

71 procent af de elever, der har fuldført deres FGU-forløb, var et år efter fuldførelsen af grunduddannelsen begyndt på en ungdomsuddannelse eller i beskæftigelse.

I november 2023 blev regeringen og alle Folketingets partier enige om at styrke rammerne for FGU-institutionerne, og nu har Folketinget vedtaget en lovændring som følge af den politiske aftale.

Lovændringen betyder, at unge i 9. og 10. klasse, der vurderes til at være i målgruppen, får mulighed for at komme i brobygning på en FGU-uddannelse, ligesom det er muligt på andre ungdomsuddannelser, så de kan tage stilling til, om det er den rette retning at gå, når de er færdige i grundskolen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her