Gå til hovedindhold
Klima
Økonomiaftale

KL: Klimaet bør prioriteres på lige fod med Forsvaret og få både penge og en plan

For første gang vil KL bringe klima ind i økonomiforhandlingerne. Der er nemlig brug for både bedre national koordinering og for at sikre, at de milliarddyre klimatilpasningsprojekter kan finansieres.

Foto: Jakob Carlsen

26. 05. 2024 - kl. 20:22
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det kan have voldsomme konsekvenser, når stormen raser, og regnen vælter ned. Senest har vinterens stormfloder skabt store ødelæggelser og forventes at koste milliarder i erstatningsomkostninger.

Men i dag er der ingen nationale mål for hvor meget, hvornår og hvordan, vi skal beskytte os mod oversvømmelser. Udfordringerne med voldsomt vejr bliver dog kun værre og værre, og derfor er det helt centralt for KL at bringe på banen i økonomiforhandlingerne med regeringen. Der er nemlig brug for bedre national koordinering, mener KL.

– Jeg tror ikke, der er nogen danskere, der har været igennem denne her vinter uden at opdage, at det er gået mere vildt til, end det plejer. Vi har stået i vand til knæene mange steder, og det er jo ikke et scenarie i år 2100, vi taler om. Det her er sket i år og sidste år, siger KL-formand Martin Damm (V) og fortsætter:

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her