Gå til hovedindhold
Civilsamfundet
Social
Det specialiserede socialområde

Nye problemer kræver nye løsninger: ”Er man ensom, er det ikke blandt socialrådgiverne, man finder sine nye venner”

Vi bliver nødt til alle sammen at være mere hjælpsomme. Et nyt samfund kræver nytænkning og en ny velfærdskontrakt, hvor civilsamfundet spiller en større rolle. For nye sociale problemer stiller anderledes krav, og den omsorg, der er brug for, fås ikke hos socialrådgiveren. Mads Roke Clausen, tidligere direktør i Mødrehjælpen og tidligere formand for Frivilligrådet, dykker i en ny bog ned i civilsamfundets potentiale.

Mads Roke Clausen, tidligere direktør i Mødrehjælpen og tidligere formand for Frivilligrådet, nu direktør i LOS, mener, civilsamfundet bør spille en større - og anderledes - rolle i velfærdssamfundet. Foto: Fotograf Camilla Hey

27. 05. 2024 - kl. 16:11
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

– Rigtig mange siger, at en del af løsningen på de udfordringer, vi ser i velfærdssamfundet, som vi alle holder af, er civilsamfundet. Det tror jeg også. Men det er sjældent, vi hører mere konkrete bud på, hvad det indebærer, og hvordan det kan se ud. Derfor har jeg forsøgt at være meget konkret.

Sådan siger Mads Roke Clausen, der om nogen ved noget om civilsamfundet. Han er tidligere direktør i Mødrehjælpen, formand for Frivilligrådet og nu direktør i Landsorganisationen for sociale tilbud (LOS).

I en ny bog, ”Det civile potentiale”, dykker han ned i velfærdssamfundet, og hvordan civilsamfundet kan bidrage til at gøre det mere omsorgsfuldt og dermed tage hånd om nogle af de nye sociale problemer – ensomhed og mistrivsel - befolkningen oplever.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her