Gå til hovedindhold
Økonomiaftale
Det specialiserede socialområde
Velfærd

”Vi kan jo ikke begynde kun at gøre rent én gang om måneden hos de gamle”

På grund af stigende udgifter til det specialiserede socialområde bliver den øvrige velfærd mere og mere udfordret. De stigende udgifter har allerede kostet mange besparelser på kernevelfærd i landets kommuner, og flere borgmestre håber nu, at en kommende økonomiaftale kan hjælpe til at stoppe den onde spiral.

Benedikte Kiær (K), Simon Hansen (S) og Dorte West (V). Foto: Pressefotos

28. 05. 2024 - kl. 20:50
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

1,5 milliarder kroner ekstra har kommunerne landet over skullet finde til det specialiserede socialområde i 2023 i forhold til året før. De seneste år er udgifterne til området kun gået opad, og både kommuner og KL har gentagne gange påpeget det problematiske i, at udgifterne stiger og stiger, mens regeringen ikke har prioriteret området økonomisk.

Det betyder nemlig, at kommunerne må finde pengene på andre områder og spare på velfærden for både børn og ældre. I Helsingør Kommune er der mange ting, kommunen over årene har måttet skære i for at følge med de stigende udgifter, fortæller borgmester Benedikte Kiær (K).

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her