Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Ældre
Arbejdsmarkedspolitik

Fleksibilitet, ferie og flere penge kan holde de ældre på arbejdsmarkedet

En stor undersøgelse viser, at flere er villige til at arbejde længere, end de havde tænkt sig, hvis de får mere frihed, fleksibilitet og flere penge.

Foto: Colourbox

04. 03. 2024 - kl. 16:52
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Pensionsalderen stiger, og flere og flere ældre bliver på arbejdsmarkedet også efter pensionsalderen. Men for mange trækker fritiden mere, efterhånden som alderen skrider frem.

Så hvad skal der til for at få os til at arbejde lidt længere sidst i livet?

Det har Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der er en uafhængig institution under Beskæftigelsesministeriet, undersøgt ved at spørge knap 15.000 beskæftigede over 50 år – med en gennemsnitsalder på 57,6 år – hvad der skal til, for at de bliver ved med at arbejde lidt længere.

Kort fortalt drejer det sig om fire ting:

– Reduceret arbejdstid, fleksible arbejdstider, muligheden for hjemmearbejde og flere seniordage er noget af det, seniorerne rapporterer som en del af løsningen, lyder det fra professor på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø Lars L. Andersen i en pressemeddelelse.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her