Gå til hovedindhold
Rekruttering
Sundhed
Folketinget

Yderområdernes rekrutteringsproblemer kan løses oppefra

Der er mangel på tandlæger i den kommunale tandpleje, og problemet er særligt udtalt i yderområderne. Økonomiske incitamenter til tandlæger og tilskud til kommuner, der lader private løse opgaven, kan afhjælpe problemet, lyder det fra næstformand i KL's ældre- og sundhedsudvalg. Begge løsninger skal komme oppefra.

Foto: Colourbox

05. 03. 2024 - kl. 15:54
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

I februar bragte DR en række artikler, der satte fokus på manglen af tandlæger i den kommunale tandpleje og konsekvenserne heraf i form af lange ventelister.

Nu har TV2 Øst også taget hul på problematikken ved at lave en rundspørge, der viser, at 7 af de 12 kommuner i mediets dækningsområde har svært ved at leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for, hvor ofte skolebørn skal have tjekket tænderne.

Problemerne skyldes i høj grad problemer med at rekruttere tandlæger nok. For mens målgruppen i den kommunale tandpleje hvert år frem til 2025 udvides med en ekstra årgang, bliver der ikke uddannet tilsvarende mange nye tandlæger til at tage sig af den voksende opgave i kommunerne.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her