Gå til hovedindhold
Beskæftigelse
Arbejdsmarked
Arbejdsmarkedspolitik

Organisationer i opråb for udsatte borgere: ”Det vil være et misforstået hensyn, hvis vi lader en gruppe mennesker sejle deres egen sø”

En række organisationer kommer nu med anbefalinger til, hvordan et nyt beskæftigelsessystem bedst håndterer udsatte borgere. For løsningen er ikke, som regeringen har bebudet, at fjerne dem helt fra beskæftigelsessystemet, mener de.

Foto: Hung Tien Vu

11. 03. 2024 - kl. 22:11
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Der er en gruppe mennesker, som ikke bliver hjulpet godt nok i beskæftigelsessystemet i dag. Udsatte borgere skal i et fremtidigt beskæftigelsessystem have bedre hjælp ved blandt andet at kunne få ro og blive fritaget for krav og sanktioner i en periode, hvis de eksempelvis er på kontanthjælp. Ressourceforløb skal helt afskaffes, og både borgere og medarbejdere skal i højere grad mødes med tillid.

Sådan lyder nogle af de forslag, som KL, Danske Handicaporganisationer, Dansk Socialrådgiverforening og Rådet for Socialt Udsatte er gået sammen om.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her