Gå til hovedindhold

21

Politiske kommentatorer: ”Den offentlige debat er blevet mere krævende”

Kommunalpolitisk Topmøde
Velfærd

Velfærdssamfundet blev udviklet, så den enkelte borger ikke skulle stå med hatten i hånden og bede om hjælp. Men måske er der blevet for langt mellem os borgere i samfundet. Den offentlige debat er i hvert fald blevet sværere, fordi den fælles offentlighed er gået fløjten. Sådan lød det fra to erfarne politiske kommentatorer på Kommunalpolitisk Topmøde.

Velfærden er i opbrud, selvom økonomien er sund – for nu

Kommunalpolitisk Topmøde
Økonomi
Velfærd

Det går godt for den danske økonomi, beskæftigelsen og konkurrenceevnen. Der er penge til at finansiere velfærden, men borgernes stigende forventninger og tendens til at trække sig tidligere tilbage kan true fremtiden. Sådan lød det fra økonomiprofessor Michael Svarer på Kommunalpolitisk Topmøde 2024.

”Det nuværende sundhedsvæsen kan ikke løse fremtidens udfordringer”

Kommunalpolitisk Topmøde
Sundhed
Velfærd

Det nære sundhedsvæsen er for længe blevet udsultet, så nu skal pengestrømmen vendes fra det specialiserede og hospitalerne til det nære og kommunerne. Og ansvaret for patienternes forløb gennem sundhedsvæsenet skal struktureres bedre. Det var pointerne, da sundhed og ældrepleje var på dagsordenen ved Kommunalpolitisk Topmøde.

Finansminister: Vi skal have en ærlig samtale om, at der er sprækker i velfærdens fundament

Kommunalpolitisk Topmøde
Folketinget
KL

Der er brug for handling, hvis vi skal sikre fremtidens velfærd, slog KL-formand Martin Damm (V) fast, da han åbnede Kommunalpolitisk Topmøde. Finansminister Nicolai Wammen (S) kvitterede ved at anerkende kommunernes udfordringer og gøre klart, at der bliver brug for prioriteringer.

KL-formand: Det er nu, det afgørende vindue for fremtidens velfærd er åbent

Velfærd
KL

Velfærdssamfundet står over for en række afgørende udfordringer, og der er brug for handling, hvis kommunerne også skal kunne levere velfærd om 10 år, mener KL-formand Martin Damm (V). Derfor er det vigtigt, at regeringen har lagt op til forandringer på en række områder. Men det bliver kommunernes fornemmeste opgave at minde Christiansborg om, hvordan virkeligheden ser ud, påpeger han.

Krisetid er kommunetid

Kronik