Gå til hovedindhold
Kommunalpolitisk Topmøde
Sundhed
Velfærd

”Det nuværende sundhedsvæsen kan ikke løse fremtidens udfordringer”

Det nære sundhedsvæsen er for længe blevet udsultet, så nu skal pengestrømmen vendes fra det specialiserede og hospitalerne til det nære og kommunerne. Og ansvaret for patienternes forløb gennem sundhedsvæsenet skal struktureres bedre. Det var pointerne, da sundhed og ældrepleje var på dagsordenen ved Kommunalpolitisk Topmøde.

Jesper Fisker, formand for Sundhedsstrukturkommissionen. Foto: Lars Horn / Baghuset

21. 03. 2024 - kl. 14:42
Tekst af Mads Dam Bendtsen, mdbe@kl.dk

Man kan ikke holde en konference om kommunal velfærd uden at snakke om sundhed og ældrepleje. Således var formand for Sundhedsstrukturkommissionen, Jesper Fisker, da også inviteret på scenen til Kommunalpolitisk Topmøde for at give et indblik i kommissionens arbejde, der bliver offentliggjort i begyndelsen af juni.

Han lagde ud med at fortælle, at pengestrømmen i det danske sundhedsvæsen skal vendes om.

– Vi skal løse den udfordring, at det sundhedsvæsen, som har været rigtig, rigtig god til at håndtere det specialiserede igennem 20 år, skal udvikles til at blive et sundhedsvæsen, hvor investeringen i det specialiserede bliver erstattet af en investering i det nære sundhedsvæsen. Så vi kommer til at lave et sundhedsvæsen, som har meget mere fokus på, hvad der foregår udenfor, men i tæt samarbejde med sygehusvæsenet, sagde han.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her