Gå til hovedindhold
Kommunalpolitisk Topmøde
Folketinget
Velfærd

Partiledere stemplede ind i debat om kommunale hovedpiner

Både sundhedsområdet og det specialiserede socialområde var på dagsordenen, da partiledere tørnede sammen i debat på Kommunalpolitisk Topmøde.

Foto: Lars Horn / Baghuset

21. 03. 2024 - kl. 16:33
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Der var godt gang i debatten, da landets partiledere mødte hinanden i debat på Kommunalpolitisk Topmøde i Aalborg torsdag. Her var nogle af de emner, der fylder mest i kommunerne, på tapetet, og partilederne blev blandt andet bedt om at forholde sig til udviklingen af det nære sundhedsvæsen. Og ifølge Troels Lund Poulsen (V) er der på Christiansborg stor appetit på markante forandringer.

– Jeg oplever nu, at der bredt politisk er en appetit på, at man bliver nødt til at indrette vores sundhedssystem på en anden måde. Ikke mindst fordelingen mellem sygehusene og kommunerne, sagde han, mens Martin Lidegaard (R) talte om behovet for et paradigmeskifte.

– Vi skal ikke bare fortsætte med at bruge en langt større del af pengene på de +65-årige. Vi skal turde flytte fokus over på den nære sundhed og tænke det sammen med den ældrereform, regeringen er kommet med, sagde han.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her