Gå til hovedindhold
Folketinget
Uddannelse

Ny uddannelse skal give alle mulighed for at vælge gymnasiet

Alle skal tilbydes at gå i gymnasiet, for det er det, de fleste gerne vil, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) i sin åbningstale i Folketinget. I næste uge vil regeringen præsentere sit forslag til en ny ungdomsuddannelse, der skal give alle unge mulighed for at vælge en ungdomsuddannelse tæt på og med et stærkt fællesskab uden at lukke døren for videre uddannelse i fremtiden.

Står det til regeringen, skal alle kunne vælge en gymnasial uddannelse. Derfor vil de oprette en ny af slagsen. Foto: Colourbox

01. 10. 2024 - kl. 15:59
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) havde allerede tidligere tirsdag i Ritzau løftet sløret for regeringens planer om en ny ungdomsuddannelse:

En treårig uddannelse, der skal erstatte HF og gå under navnet EPX, og hvor karakterkravet skal være lavere end på de andre gymnasiale uddannelser. En uddannelse, der henvender sig til den gruppe af unge, der hverken ønsker en ren studentereksamen eller en ren erhvervsuddannelse, men en kombination af de to.

Og da statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag klokken 12 indtog talerstolen i forbindelse med Folketingets åbning efter sommeren, satte hun flere ord på planerne.

– Vi skal prøve at tænke tilbage på, hvordan er det at være 15-16 år. Du har sommerferie, er færdig med skolen, og glæden sidder i kroppen. Måske også en usikkerhed. Hvad er det, der skal ske nu? Du ved nok ikke helt, hvad du vil være som voksen, sagde hun og fortsatte:

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her