Gå til hovedindhold
Økonomi

Det Økonomiske Råd opjusterer råderummet og udpeger risiko ved milliardbesparelse på beskæftigelse

I den nyeste rapport fra Det Økonomiske Råd opjusteres råderummet med 25 milliarder, mens der også udpeges en risiko for, at regeringens annoncerede besparelser på tre milliarder kroner på beskæftigelse kan øge ledigheden. I KL hæfter man sig særligt ved rådets vurderinger i forhold til finanspolitik.

Det Økonomiske Råd vurderer, at regeringens annoncerede besparelse på tre milliarder kroner på beskæftigelsesindsatsen kan reducere beskæftigelsen. Foto: Colourbox

08. 10. 2024 - kl. 15:51
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Der er flere penge i statskassen end forventet.

Det er en af konklusionerne i Det Økonomiske Råds nye efterårsrapport om dansk økonomi.

Mens Finansministeriet tidligere i år opdaterede råderummet til at være på 39 milliarder kroner, vurderer Det Økonomiske Råd nu, at det skal opjusteres med hele 25 milliarder.

Men det betyder ikke umiddelbart, at staten bør kaste om sig med penge, lyder det samtidig i rapporten.

– Råderummet kan billedligt sammenlignes med en skønnet friværdi i en ejendom. Skønnet kan give boligejeren ro i maven, men enhver ved, at det ikke giver flere penge på ens konto her-og-nu. De fleste tænker sig derfor rigtig godt om, inden de belåner hele den skønnede friværdi, da den jo kan forsvinde igen ligeså hurtigt, som den er opstået. Det finanspolitiske råderum bør omgås med tilsvarende omtanke, siger overvismand Carl-Johan Dalgaard i en pressemeddelelse.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her