Gå til hovedindhold
Uddannelse
Velfærd
Rekruttering

KL tager godt imod regeringens reformudspil: ”Det er godt tænkt”

Tirsdag præsenterede regeringen både en reform af ungdomsuddannelserne og en reform af professionsuddannelserne. KL ser positivt på dem begge. Det er fundamentet under vores samfundsmodel, der er på spil, lyder det fra udvalgsformand Thomas Gyldal Petersen (S).

Thomas Gyldal Petersen (S) ser positivt på regeringens reformudspil. Foto: KL

08. 10. 2024 - kl. 16:48
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Regeringen præsenterede tirsdag ikke bare en, men to reformer på uddannelsesområdet.

Den ene en reform af ungdomsuddannelserne: 10. klasse skal lukkes. Det samme skal EUX, HF og erhvervsskolernes Grundforløb 1. Til at udfylde hullet skal der i stedet oprettes en helt ny toårig ungdomsuddannelse, EPX, der er en erhvervs- og professionsrettet gymnasieuddannelse.

Den anden reform skal ramme professionsuddannelserne. Uddannelserne – herunder blandt andet pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne – skal styrkes og gøres mere praksisnære, og det skal gøres lettere at efteruddanne sig og videreuddanne sig på deltid med sideløbende beskæftigelse.

Og så vil regeringen oprette nye praksisrettede professionsmasteruddannelser inden for velfærdsfagene.

KL roser regeringens mod til at tænke nyt på ungdomsuddannelsesområdet og til at investere i bedre uddannelser for lærere, pædagoger, socialrådgivere og sygeplejersker.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her