Gå til hovedindhold
Uddannelse

Regeringen vil have flere til at vælge praktiske videregående uddannelser

Med en ny reform vil regeringen med 2,1 målrettede milliarder kroner få flere unge til at vælge de professions- og erhvervsrettede videregående uddannelser.

Regeringen vil med ny reform blandt andet oprette merituddannelser til sygeplejersker og socialrådgivere. Foto: Asger Hunov / Københavns Professionshøjskole

08. 10. 2024 - kl. 15:38
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Pædagoger og sygeplejersker er blandt de professioner, der i fremtiden skal have en mere praksisnær og fleksibel uddannelse med friere rammer og kvalitet.

Det er i hvert fald målet med regeringens nye reform af de professions- og erhvervsrettede uddannelser, som blev præsenteret tirsdag af uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) – flankeret af økonomiminister Stephanie Lose (V) og børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

Med 2,1 milliarder kroner vil regeringen få flere til at vælge de praktiske videregående uddannelser.

– Vi står over for en ret stor demografisk forandring. Det er de meget små ungdomsårgange, som er uddannelsessøgende i de her år. Det er også de meget små ungdomsårgange, der træder ind på arbejdsmarkedet, og det betyder, at der jo er færre studerende også til de videregående uddannelser, lød det fra Christina Egelund på et pressemøde tirsdag.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her