Gå til hovedindhold
Erhverv
KL

KL tager godt imod regeringens virksomhedsudspil – men infrastrukturen skal følge med

Regeringen præsenterede fredag et udspil, der skal gøre det lettere for produktionsvirksomheder at bygge nye og udvide eksisterende faciliteter. Det skal forhindre Danmark i at falde bagud. KL tager godt imod forslaget, der dog med fordel også kunne tage fat på el-infrastrukturen og de kommunale energiparker, lyder det fra KL’s Johan Brødsgaard.

Det skal være lettere for virksomheder at vælge Danmark, når de skal bygge nye faciliteter eller udvide de eksisterende. Foto: Colourbox

25. 10. 2024 - kl. 14:43
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Det skal være lettere for virksomheder at etablere produktionsfaciliteter i Danmark, hvor myndighedsgodkendelser, mangel på information og uigennemsigtige processer i dag kan gøre processen svær.

Fredag præsenterede regeringen et udspil, der skal løsne op i systemet. Regeringen vil ”rulle den røde løber ud” for produktionsvirksomhederne og gøre det lettere at komme igennem de bureaukratiske processer – for at sikre virksomhederne bedst mulige vilkår og arbejdspladser i hele landet. Og for at understøtte udviklingen af den danske industri.

For både hastighed og forudsigelighed i systemerne er vigtige, når virksomheder skal beslutte sig for, hvor de vil bygge deres faciliteter.

”Men lige nu ser vi, at den slags kan indebære langstrakte og uigennemsigtige myndighedsprocesser, når der skal indhentes op mod 20 forskellige tilladelser”, lyder det i udspillet ’Danmark skal stå stærkere i kampen om vækst og arbejdspladser – Rød løber til produktionsvirksomheder’.

Og løsnes der ikke op i systemerne, risikerer vi i Danmark – og EU – at sakke bagud i forhold til USA og Kina, hvor industrien brager derudaf.

– Verden er helt grundlæggende forandret. Og hverdagen for vores virksomheder er ingen undtagelse. Tempoet er skruet i vejret verden rundt, hvor især Kina og USA's industrier buldrer derudaf med ny produktion. Her må Danmark ikke falde bagud, lyder det fra erhvervsminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her