Gå til hovedindhold
Sundhedsstruktur
Sundhed

KL-formand er ikke overbevist om, at sundhedsreform ikke vil føre til mere centralisering

KL kalder regeringens udspil til en ny sundhedsstruktur for ambitiøst. Men selvom der bliver talt om det nære sundhedsvæsen, og regeringens medicin tilsyneladende har det rigtige navn, er der brug for at læse nærmere på indlægssedlen for at få overblik over, om bivirkningerne i virkeligheden dækker over mere centralisering, mener KL-formand.

Martin Damm (V). Foto: Jakob Carlsen

18. 09. 2024 - kl. 17:05
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Fem regioner bliver til fire, og de nuværende 22 sundhedsklynger skal erstattes af 17 nye sundhedsråd organiseret under regionerne og bestående af både kommunalpolitikere og regionsrådspolitikere.

Sådan lyder regeringens udspil til en ny sundhedsstruktur i overskrifter, og der er elementer i regeringens udspil, som i den grad fortjener ros, mener KL’s formand Martin Damm (V). Særligt den del af udspillet, der skal styrke danskernes adgang til en praktiserende læge, hvor regeringen vil lave en national fordeling af læger og aflønne lægerne i de områder, hvor danskerne er mest syge, mere rimeligt.

– Det er et ambitiøst udspil, synes jeg. Og det tager fat i mange af de problemstillinger, der er i sundhedsvæsnet. Regeringen har fremlagt en omfattende plan, som lægger op til en stor omlægning af vores sundhedsvæsen med fokus på at styrke det nære sundhedsvæsen. Det skal den have ros for, siger Martin Damm.

Han er dog bekymret for, om prioriteringen i de nye sundhedsråd, der vil få fælles ansvar og midler til at styrke de nære sundhedstilbud, rent faktisk vil blive rettet mod det nære sundhedsvæsen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her