Gå til hovedindhold
Kultur
Social

Disse kulturprojekter skal hjælpe unge tættere på arbejdsmarked og uddannelse

15 projekter har modtaget støtte fra Kulturministeriet til kulturpasforløb, der skal hjælpe de 43.000 unge uden uddannelse og job og de 8.000 unge på FGU tættere på uddannelse, arbejde og fællesskab.

Middelaldercentret i Sundby er en af de aktører, der skal være med til at udvikle kulturpasforløb for unge. Foto: Middelaldercentret

03. 04. 2025 - kl. 14:16
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Unge på kanten af samfundet får et kærligt puf mod arbejde og uddannelse. Det er i hvert fald ambitionen med de 15 kulturpasforløb, der netop er blevet valgt til at modtage midler fra Kulturministeriet.

I november besluttede regeringen sammen med SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet at sætte gang i et nationalt forsøg med kulturpas, der skal køre i to spor: et nationalt partnerskab med digitale betalingskort til unge, der kan bruges til kultur-, forenings- og idrætsfællesskaber og et længerevarende kulturpasforløb, der skal understøte og udbrede indsatser og koncepter, der er lykkedes med at fremme beskæftigelse og trivsel i målgruppen.

Det er sidstnævnte forløb, som der med aftalen blev afsat i alt 40 millioner kroner til, der nu skydes i gang.

Målgruppen er de 43.000 unge, der hverken har en ungdomsuddannelse eller er i beskæftigelse samt de cirka 8.000 unge, der går på FGU.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her