Statslig behandling af klager har flere gange udskudt stort, fynsk kystsikringsprojekt : ”Det kommer til at fremstå som om, at vi nøler”
Med et 7,5 kilometer langt kystdige vil Nordfyns Kommune sikre sig mod oversvømmelser. Men lang behandlingstid hos Miljø- og Fødevareklagenævnet har gang på gang udskudt projektet.

Foto: Colourbox
Nordfyns Kommune har i en længere årrække været udpeget som et risikoområde, der er truet af oversvømmelser.
I et forsøg på at dæmme op for risikoen for, at store dele af kommunen pludselig ligger under vand i tilfældet af en stormflod, har politikerne arbejdet på at anlægge det såkaldte Bogense Kystdiger-projekt.
Omkring 7,5 kilometer diger skal sikre området mod en 500-års hændelse.
I starten af 2024 kom projektet i høring, og det mundede ud fire klager i forhold til bidragsfordeling, hvoraf man dog opnåede enighed med to af bidragsyderne.
To klager skulle dermed behandles i Miljø- og Fødevareklagenævnet.
Ifølge kystbeskyttelsesloven skal ejere og andre, der opnår beskyttelse eller anden nytte ved et projekt bidrage til udgifterne i forbindelse med klimasikringen – fastsat af kommunen.
Men det skulle tage lang tid, før klagenævnet afgav afgørelse, og det betyder, at kommunen nu skal udarbejde en ny bidragsfordeling. Og processen ovenpå de to klager har været alt andet en beundringsværdigt, lyder det fra Anders Thingholm (K), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Nordfyns Kommune.
Log ind
For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.
Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her