Reform-reaktioner: Glæde over frisættelse, frygt for at tabe ledige og ærgrelse over a-kassernes rolle
Den længe ventede beskæftigelsesreform er kommet på plads. HK Kommunal, der repræsenterer de fleste jobcentermedarbejdere, glæder sig over frisættelsen, men frygter, at besparelsen ender med at få modsat effekt. Andre ærgrer sig over, at a-kasserne ikke har fået en større rolle at spille.

Foto: Hung Tien Vu
Beskæftigelsesreformen var dårligt landet, før reaktionerne strømmede ud. Organisationerne har da også haft god tid til at forberede sig på forskellige scenarier, for aftalen har været længe undervejs.
HK Kommunal, der repræsenterer de fleste ansatte på landets jobcentre, kalder forenklingen af beskæftigelsesindsatsen for velkommen.
– Det er på høje tid, at vores medarbejdere i beskæftigelsesindsatsen bliver sat fri for uønskede regler og dokumentationskrav, men når man samtidig fjerner mange af de værktøjer, medarbejderne har til rådighed, bliver frisættelsen mest af alt en tom skal uden væsentligt indhold, siger HK Kommunals næstformand Kasper Ejlertsen i en pressemeddelelse.
Og det skæmmes yderligere af kravet om milliardbesparelser, lyder det. For en besparelse i den størrelsesorden – 2,7 milliarder kroner – kan ikke undgå at efterlade en masse ledige og sygemeldte borgere tilbage, mener næstformanden.
– Jeg tænker blandt andet på den planlagte rundbarbering af funktioner som vejledere, mentorer og virksomhedskonsulenter. Al erfaring viser, at netop denne form for håndholdt indsats virker – især for mere udsatte borgere. Jeg ser frem til, at man ved de kommende økonomiforhandlinger eller senest med finansloven får elimineret de værste vildskud, siger han.
Log ind
For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.
Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her