Nytter kommunale klimaindsatser? Cheføkonom advarer mod at skyde med spredehagl
Alle landets kommuner arbejder med klimahandlingsplaner, og flere sætter også lokale klimamål udover de nationale. Kraka-cheføkonom Ulrik Beck opfordrer dog kommunerne til i højere grad at have fokus på implementering af klimapolitik, mens tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard og Roskilde-borgmester Thomas Breddam (S) ser lokale klimaindsatser som et vigtigt værktøj.

Ulrik Beck, cheføkonom i Krak, Tomas Breddam (S), borgmester i Roskilde, og Connie Hedegaard, forhenværende EU-kommissær. Foto: Pressefoto/Roskilde Kommune/Ulrik Jantzen
Klimaforandringer kender ikke grænser. Hverken nationale eller kommunale.
Men nytter det egentlig, når kommuner laver lokale klimaindsatser, og kan det betale sig?
Alle landets kommuner er i dag med i partnerskabet Klimaalliancen og arbejder med lokale klimahandlingsplaner. Nogle sætter også mål for kommunens udledninger af CO2, der ligner eller går videre end de nationale mål.
Men måske skal man som kommune i højere grad lade klimaindsatser være op til Christiansborg, EU og andre internationale samarbejder – det kan i hvert fald give samfundsøkonomisk mening, lyder det fra Ulrik Beck, cheføkonom ved Kraka.
– Man kan meget nemt som kommune komme til at gennemføre noget politik, der har en meget lille eller decideret ingen effekt for de samlede udledninger, men som til gengæld kan ende med at være dyrt for borgerne, siger Ulrik Beck.
Log ind
For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.
Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her