Gå til hovedindhold
Ligestilling
Arbejdsmarked

Bedre kønsbalance kan hjælpe på rekruttering: Minister tog gode eksempler med retur til borgen

Partnerskab for bedre kønsbalance, blandt andre KL, gav miljø- og ligestillingsminister Magnus Heunicke (S) en stak gode eksempler på arbejdet mod en mere ligelig kønsfordeling i forskellige fag med retur til Christiansborg. Lykkes vi, kan det være en del af nøglen til at løse manglen på arbejdskraft, lød det fra ministeren.

Miljø- og ligestillingsminister Magnus Heunicke (S) var fredag på besøg hos Kemp & Lauritzen i Albertslund, hvor arbejdsmarkedets parter overrakte et katalog med inspiration til udbedring af kønsbalancen på forskellige arbejdspladser. Pressefoto.

17. 01. 2025 - kl. 15:34
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Kemp & Lauritzen, en af Danmarks største virksomheder på teknikområdet, som arbejder med både VVS og el, og inviterede fredag formiddag repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter – og miljø- og ligestillingsminister Magnus Heunicke (S) forbi kontoret i Albertslund.

Branchen er nemlig traditionelt mandsdomineret. Men Kemp & Lauritzen har iværksat en række tiltag for at vende det billede. Tiltag, der har fundet vej til det inspirationskatalog, fredagens møde skulle handle om.

– Vi har et alt for kønsopdelt arbejdsmarked. Det betyder for den enkelte, at valget af uddannelse og karriere er enormt defineret af, hvilket køn de har. Folk fravælger områder, de ellers er interesserede i, hvis der er for få af ens køn. Det forstår jeg godt, siger Magnus Heunicke til Danske Kommuner.

FH, DA, Danske Regioner, KL og Medarbejder- og Kompetencestyrelsen indgik for år tilbage et partnerskab om at finde løsninger, der kan bryde det kønsopdelte arbejdsmarked op. I 2022 blev det til en analyse, der pegede på nogle af de faktorer, der spiller ind, når unge skal vælge uddannelse.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her