Målgrupper og uddannelse udfordrer de nye lettilgængelige tilbud
Ved udgangen af året skal alle kommuner have etableret et lettilgængeligt behandlingstilbud til børn og unge i mistrivsel. I Odense og Viborg er tilbuddene allerede på plads, men målgruppen skal fortsat tilpasses. For mistrivsel kan være svært at definere, lyder det fra projektleder.

Foto: Colourbox
Angst, depression, spiseforstyrrelser og skolefravær fylder mere og mere blandt de unge i Danmark.
Derfor vedtog Folketinget sidste år en landsdækkende indsats, der skal få bugt med udviklingen og styrke forebyggelsen i kommunerne.
Det skal blandt andet ske gennem et nyt lettilgængeligt behandlingstilbud til børn og unge, som alle kommuner skal have etableret inden udgangen af 2025.
Arbejdet med at stable det nye tilbud på benene er derfor i fuld gang ude i kommunerne.
I Odense Kommune kunne de 1. marts slå dørene op for deres tilbud, hvor unge kan kontakte kommunen med en bred vifte af udfordringer som for eksempel bekymring, tristhed, forstyrrende tanker om krop og mad, udfordringer med relationer, selvskade, tvangstanker og -handlinger samt uro og uopmærksomhed.
Her har man oprettet et helt nyt tværfagligt team bestående af psykologer, familiebehandlere samt børn- og ungelæger.
– For os handler det om, at det, vi kan tilbyde, stadigvæk er forebyggende, men måske lidt mere i nærheden af det, vi kalder det psykiatrinære. Vi vil gerne ramme de børn og unge, som tidligere ikke har kunnet finde hjælp i det forebyggende, fordi de har haft det dårligt, men ikke har været dårlige nok til at komme ind i psykiatrien, fortæller Katrine Rubech Iwersen, der er sundhedsfaglig konsulent og projektleder på det lettilgængelige behandlingstilbud.
Log ind
For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.
Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her