Gå til hovedindhold
Beskæftigelse
Arbejdsmarked

Effekterne bliver altafgørende, når beskæftigelsessystemet skal forandres

Færre regler er godt, men sparekrav er bekymrende. Det var der enighed om, da KL, Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation debatterede den kommende beskæftigelsesreform på Folkemødet. Og så bliver det vigtigere end nogensinde at følge effekterne af kommunernes indsatser over for de ledige, lød det.

Foto: Line Oxholm

15. 06. 2025 - kl. 11:18
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Beskæftigelseslovgivningen står over for omfattende forandringer. Beskæftigelsesreformen erstatter krav med frihed og betyder blandt andet, at medarbejderne i landets jobcentre fremover skal operere med fem målgrupper frem for 13, at jobcentrene kan nedlægges eller omorganiseres, og at der sløjfes en lang række krav til hvilke samtaler, der skal holdes med de ledige. Reformen er en stor afbureaukratiseringsøvelse på det område, som ellers har været kendt for at være et af de tungest regulerede.

Og noget af det mest positive ved den kommende reform er netop, at den er et opgør med det, sagde Martin Damm (V), formand for KL, da han på Folkemødet lørdag debatterede reformen med Erik Simonsen, vicedirektør i Dansk Arbejdsgiverforening, og Nanna Højlund, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her