Gå til hovedindhold
Byråd
Administration

Arkitekten der ikke er bange for politik

På Arkitektskolen i København sidder en ung fyr, der overraskede alle – også sig selv – med et forrygende første kommunalvalg. Marcus Vesterager (S) på 26 år fik næst flest stemmer blandt socialdemokraterne i Hovedstaden, og nu glæder han sig til at omsætte den tillid til reel handling.

Foto: Jonas Fedder Witt
11. 01. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Amalie Guldborg Olesen

Der blev tit talt om og diskuteret politik i Marcus Vesteragers barndomshjem i Aarhus. Han deltog i diskussionerne på lige fod med de andre allerede i en ung alder, og det var med til at puste til den gnist, der skal til, for at man for alvor begynder at interessere sig for politik. I folkeskolen fik han lov til at vælge et parti, han skulle undersøge, og valget faldt på Socialdemokratiet. 

Det første indblik i partiet og dets historie, og hvordan det havde været med til at forme Danmark, var første skridt for Marcus Vesterager ind i politik hos socialdemokraterne. Som 18-årig meldte han sig ind i partiet, og da han i 2012 flyttede til København for at læse på Arkitektskolen, blev han medlem i den socialdemokratiske studenterpolitiske organisation Frit Forum. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her