Gå til hovedindhold
Sundhed

Før du bliver syg

Vi taler meget om sygdom, behandling og sygehuse. Med nyt udspil sætter KL fokus på, hvordan vi undgår, at stadig flere danskere rammes af livsstilssygdomme.

Foto: Colourbox
11. 01. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

Danskernes sundhed er en af de helt store samfundsudfordringer. Flere og flere lever med kronisk sygdom, stress og depression. Det betyder dårlig livskvalitet for den enkelte og store udgifter for fællesskabet. I et nyt forebyggelsesudspil peger KL på en række indsatser, som kan give danskerne et sundere liv.

– I de sidste mange år har politikerne haft fokus på at gøre de syge raske, og der er sat milliarder af til behandling på sygehusene. Men det helt afgørende er, at vi undgår, at borgerne bliver syge og skal på sygehuset. Det handler om at give borgerne de bedste muligheder for et sundt liv, så de kan leve et langt liv uden skavanker og livsstilssygdomme, siger Thomas Adelskov, formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her