Gå til hovedindhold
Skole

Snuden i sporet

På Københavns Rådhus er man fast besluttet på og godt i gang med at løfte kvaliteten af de 70 folkeskoler i kommunen. Men det ville være sundt for folkeskolen med noget ro, mener den øverste chef for skolerne, Tobias Børner Stax.

Foto: Niels Hougaard
25. 01. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Tom Ekeroth

Tobias Børner Stax, direktør i Børne- og Ungdomsforvaltningen i København, er rigtig glad for udviklingen i Hovedstadens 70 folkeskoler, men kvaliteten skal højere op. Midlerne er dialog, der er konsekvent brug af kvalitetsindikatorer, og så er der en skolelederuddannelse på tegnebrættet. 

– Vi skal i organisationen tale med hinanden om, hvad vi kan se i de nationale tests, og hvad afgangskaraktererne viser os: Når jeg oplever, at der er stor forskel på x- og y-klassen på samme skole, så skal vi turde snakke om, hvad der mon er årsagen. Ikke fordi, jeg har løsningen, men fordi, at det kun er gennem dialog, at vi kan nå en fælles erkendelse af, hvad der er årsagen til, at noget er gået godt. Og den skal vi bruge til gøre det bedre i næste klasse næste gang. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her