Gå til hovedindhold
Byråd

Ung politiker blev opdaget af borgmesteren

19-årige Thomas Østergaard (V) gør sit allerbedste for at passe byrådsarbejdet, handelsgymnasiet og sit fritidsjob på et bosted. Han er især optaget af ungdomsområdet og folkeskolerne. Det hele start­ede med en opfordring fra en helt særlig nabo.

22. 02. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Sascha Reiffenstein Petersen

Thomas Østergaard er 19 år og nyvalgt i Ikast-Brandes byråd. Det begyndte med en opfordring fra den nye borgmester, Ib Boye Lauritsen (V), der er hans nabo og har været det hele den unge politikers liv. En god snak over en øl, overbeviste Thomas Østergaard om, at politik var noget for ham, selvom han var skeptisk til at begynde med. 

– Jeg var især skeptisk over for mediedækningen. Så sagde Ib til mig, at det skulle jeg ikke tænke over. Når jeg var blevet valgt ind, så ville jeg blive næsten usynlig og blot være en del af det samlede byråd. Jeg var også bekymret over, hvor meget tid, jeg skulle bruge på byrådet. Han sagde omkring fire møder om måneden. Ingen af de to ting passer, siger Thomas Østergaard med et smil i stemmen. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her