Gå til hovedindhold
Mistrivsel
Børn
Psykiatri

3D briller hjælper børn med angst

Angstdiagnoser blandt børn har de seneste år været stigende, også når det gælder skolevægring. En ny behandlingsmetode gør brug af virtual reality, hvor børnene bliver præsenteret for det, de er bange for gennem en 3D-virkelighed, og det kan hjælpe dem hurtigere tilbage i klasselokalet.

08. 03. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Amalie Guldborg Olesen

Forestil dig, at du sidder i et lokale og skal høre et foredrag. Vedkommende, der skal tale, har en hårdt oppustet ballon i sin ene hånd og en nål i den anden, som bliver holdt helt tæt på ballonen. Nogle vil krybe lidt sammen og holde øje med, hvornår ballonen springer. Andre vil måske holde sig for ørerne eller på anden måde forberede sig på, at braget lyder. Når foredraget er slut, vil de færreste have hørt et eneste ord, fordi de har været optaget af, hvornår ballonen ville springe. Sådan føles det at sidde i et klasselokale for de børn, der lider af så voldsom angst for at gå i skole, at det kan ende ud i skolevægring. Det fortæller Anne Kristine Schwartzbach, der er skolevægringskonsulent og VR-projektkoordinator på Behandlingsskolerne i Vanløse.

– Det er det bedste billede, jeg kan give på den frygt og fysiske reaktion, børnene kan sidde med. Når de er i skolen, kan de have svært ved at koncentrere sig, fordi følelsen af at være bange er så altoverskyggende. De fleste ved, hvordan det føles, hvis man træder ind i et rum, og en masse mennesker kigger på en. Det skal du bare gange med hundrede for de her børn, siger hun. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her