Gå til hovedindhold
Administration
Teknik

Offentlig-privat samarbejde er en spaghettiwestern

Samarbejdet mellem den offentlige sektor og den private sektor går godt, men der er stadig plads til forbedring, lyder forskerens status. Vi skal tættere på leverandørerne, siger kommunaldirektør og Falck-direktør.

Antallet af færdige OPP-projekter har rundet 40. Det drejer sig blandt andet om skoler, svømmehaller og administrationsbygninger. Dertil kommer mellem 10 og 15 OPP-projekter, der er på vej. Foto: Martin Lehmann / Scanpix Ritzau
22. 03. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Jon Kirketerp Jørgensen

Det offentlige køber ydelser og varer hos den private sektor for 200 milliarder kroner, antallet af OPP-projekter er stigende, og rigtig mange velfærdsydelser er omfattet af fritvalgsordningen, hvor borgerne selv kan vælge, hvem der skal levere ydelsen. Det er den korte status fra en af Danmarks eksperter i samarbejde mellem offentlige og private, Ole Helby Petersen.

– Der er masser af samarbejde mellem den offentlige sektor og de private virksomheder. Samarbejdet er blevet mere kvalificeret, og parterne er blevet bedre til at lave gode aftaler og til at forstå hinanden, siger Ole Helby Petersen, der forsker i offentlig-privat samarbejde på RUC.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her