Gå til hovedindhold
Skole
Erhverv
Arbejdsmarked

Forældrekurser afgør unges uddannelsesvalg

Målet er, at 25 procent af de unge skal vælge en erhvervsskole i 2020, men der er langt igen. Ringsted Kommune har som en af de få kommuner oplevet en stigning. For at nå dertil har de indført forældrekurser og valgfag rettet mod erhvervsskolerne.

12. 04. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Sascha Reiffenstein Petersen

Det er især forældre, der har indflyd-else på unges uddannelsesvalg. Men det kan være svært for forældre at vejlede deres børn om erhvervsskoler, hvis de ikke selv har gået der. Det samme gælder for deres lærere, der ofte selv har gået på gymnasiet og seminaret. Det forklarer Helle Jacobsen, der er filialleder hos UU Vestsjælland, der blandt andet vejleder Ringsteds unge om uddannelse. Hun fremhæver, at Ringsted Kommune inviterer forældrene til de uddannelsesparate unge på kursus. 

– Det er fire aftener, hvor forældrene til elever i 8., 9. og 10. klasse kommer rundt på de forskellige erhvervsskoler og gymnasier i kommunen. Så får de set det hele indefra og kan gå hjem og snakke med de unge, som også selv har været rundt og se skolerne, siger Helle Jacobsen. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her