Gå til hovedindhold
Skole
Administration
Overenskomst

En ny start for lærerne og kommunerne

Der er både tillid og god kemi mellem KL’s formand Jacob Bundsgaard (S) og lærerformand Anders Bondo. Under den turbulente tid i Forligsinstitutionen fandt de i fællesskab frem til det kunstgreb at sætte en kommission på opgaven med at levere et nyt forhandlingsgrundlag for lærernes arbejdstid.

Bondo kan huske, at det var ham, der gav frokosten, da han og Jacob Bundsgaard mødtes i Forligsinstitutionen. Det var her de to formænd i fællesskab kom op med ideen om, at få en kommission til at se på arbejdstidsreglerne. Foto: Thomas Arnbo
09. 05. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Sidsel Boye

Lærerformand Anders Bondo og KL-formand Jacob Bundsgaard har stor tiltro til, at en kommission med den garvede tidligere Næstved-direktør, Per B. Christensen, som formand kan skabe et solidt fundament for en ny start for lærernes og kommunernes samarbejde, og at det ikke behøver at tage tre år, førend en aftale om lærernes arbejdstid kan være klar.

– Nu får vi et perspektivskifte. Vi ryster posen og tager udgangspunkt et andet sted, end vi har gjort hidtil. Vi skal på alle niveauer have os arbejdet ind på den her problemstilling og have bygget noget tillid op. Vi kommer med et brændende ønske om, at folkeskolen skal være så god, at ingen har lyst til at vælge den fra, siger Jacob Bundsgaard.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her