Gå til hovedindhold
Udsatte boligområder
Administration

Sat på gaden

Hvor meget skal der til, før et boligselskab må smide en hel familie ud af deres bolig på grund af, at et medlem af husstanden har begået kriminalitet? Højesteret vægter hensynet til tryghed i området og konsekvenserne af en udsættelse.

Formanden for Fyns Almennytige Boligselskab  mener, at dommen er med til at give de 9.000 beboere i Vollsmose tryghed. Foto: Anders Brohus / Ritzau Scanpix
08. 05. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Jon Kirketerp Jørgensen

Der er bogstavelig talt en verden til forskel mellem Højesterets hvide paneler, det tunge grå gulvtæppe, advokater og dommere i kåber og så den juniaften i Vollsmose i Odense, der var anledning til, at en udsættelsessag endte i Højesteret i København.

Ifølge retten i Odense kastede en gruppe personer den juniaften i 2015 på Bøgetorvet i Vollsmose ”med sten, andre genstande og flasker med brændbar væske, der var antændt, mod polititjenestemænd.” Et angreb, der ifølge retten i Odense var planlagt, varede mere end en halv time og fandt sted på et område, hvor der var mindre børn til stede. I alt talte gruppen op mod 50 personer.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her