Gå til hovedindhold
Skole
Børn
Mistrivsel

Uden fællesskabet trives vi ikke

God trivsel i skoler og daginstitutioner er altafgørende, hvis færre unge i fremtiden skal rammes af angst og depression. Men lærere og pædagoger kan ikke løfte danskernes dårlige mentale sundhed alene, siger forskere.

Foto: Mathias Bojesen / Ritzau Scanpix
09. 05. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

Mennesket er et flokdyr – og uden flokken bliver vi ensomme og mister livslysten. Fællesskabet er derfor kodeordet i de anbefalinger om arbejdet med mental sundhed, som Sundhedsstyrelsen netop har sendt til kommunerne. Den nye forebyggelsespakke indeholder opdateret viden på området og fremhæver vigtigheden af at arbejde med især børn og unges trivsel i dagtilbud og skoler. 

– Vi har fået mere solid viden om, hvad der styrker den mentale sundhed. Vi ved i dag, at blandt andet gode positive fællesskaber er helt afgørende for menneskers trivsel. Det bekræftes af flere undersøgelser både nationalt og internationalt, siger Mille Kathrine Pedersen, fuldmægtig i Sundhedsstyrelsen. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her