Gå til hovedindhold
Teknik
Landdistrikter

Færgen er nerven

Færgesekretariatet, der blev oprettet for tre år siden, har været en gevinst i millionklassen for de 18 kommuner, der har ø-færger. Fælles indkøbsaftaler og efteruddannelse har gavnet driften af landets 21 ø-færger, der er livsnødvendige for eksistensen på øerne.

For de danske småøer er færgerne livsnerven. Tunø-færgen betjener øens 111 beboere og 20 virksomheder. Og så bringer den et stigende antal turister til øen. Foto: Færgesekretariatet / Carsten Lundager
25. 05. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

– Ved at sejle på den rigtige måde kan man reducere brandstofforbruget helt vildt. Det er omkring 40 procent, når folk lige har været på kurset. De siger, den varige besparelse nærmere ligger på omkring 15 procent, lyder det begejstret fra Rune Karstoft Nilsson under middagen på Tunø Kro.

Han er overfartsleder på færgerne på Sejerø og Nekselø i Kalundborg Kommune. Det vil sige, at han er den daglige leder af færgeoverfarterne. Under sig har han de andre navigatører, der sejler færgerne. Rune Karstoft Nilsson og hans folk har været på kursus i ”Eco-shipping” i Stockholm. På kurset i Stockholm lærte de at sejle helt optimalt i forhold til brandstofforbrug ved hjælp af en simulator.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her