Gå til hovedindhold
Skole
Uddannelse
Børn

Femte klasse bygger huse

I Guldborgssund Kommune starter uddannelsesvejledningen allerede i femte klasse, hvor eleverne bygger små træhusmodeller for at få et indblik i, hvad en erhvervsuddannelse er. Resultatet er så godt, at næstformanden i børne-, familie- og uddannelsesudvalget drømmer om at gøre modellerne til virkelige ungdomsboliger.

25. 05. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Sascha Reiffenstein Petersen

Lyse høvlebænke står på række i et værkstedslokale, hvor elever fra femte klasse står i grupper på fire ved hver bænk. Eleverne hamrer, saver og limer træhuse sammen med assistance fra erhvervsskoleelever og undervisere. To af eleverne er 12-årige Emil Larsen og 11-årige Benjamin Antonisen, der går i 5.A på Sundskolen i Nykøbing Falster. De to drenge hjælper hinanden med at lime de aflange stykker træ sammen, som skal udgøre ydermurene i huset, der er på størrelse med et dukkehus. Der er skrevet numre på træstykkerne, så de ved, hvilken rækkefølge træstykkerne skal
placeres i. 

– Målestoksforholdet er 1:10, og målene er 30 x 80 centimeter, men vi har savet lidt af for at få det til at passe, fortæller Emil Larsen og griner af deres egen kreativitet. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her