Gå til hovedindhold
Transport
Administration
Økonomi

Staten overtager pengemaskinen

Regeringen kritiseres for manglende kvalitet i forarbejdet til en ny lov om modregning i kommunernes parkeringsindtægter. Med et pennestrøg og uden grundige analyser er et trecifret millionbeløb fra betalende bilister flyttet over i statskassen.

25. 05. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Rudi Holm

Betalingsparkering er blevet en pengemaskine for kommunerne. Sådan lød økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Billes (LA) forklaring, da han for nylig præsenterede en politisk aftale om en ny model for modregning i kommunernes parkeringsindtægter. Modellen flytter et markant beløb på mellem 300 til 350 millioner kroner over i statskassen.

Ministeren slog blandt andet til lyd for, at det nu skulle gøres ”mindre lukrativt for kommunerne at opkræve afgifter”. Spørgsmålet er så, om kommunerne planlægger at sætte priserne på parkering ned, om de helt overvejer at fjerne parkeringsafgifterne, eller om de måske vælger den helt modsatte vej; at hæve parkeringsafgifterne for at modvirke det finansieringstab, som den nye ordning påfører dem fra 2019.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her