Gå til hovedindhold
Administration

Folkemødet er folkets møde

Unge som ældre vil i den kommende uge strømme til Bornholm. 100.000 gæster ventes at runde Folkemødet i år. Størstedelen vil være almindelige borgere med interesse for demokratiet.

Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix
07. 06. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Rudi Holm

Når Michael Valentin om få dage træder op på scenen med den blå Østersø som malerisk kulisse for at åbne Folkemødet 2018, har han ét succeskriterium: At snakken om, at mødet er elitært og meget lidt folkeligt, forstummer.

– Den debat må snart stoppe. Det er enten mennesker, der ikke har været dér og oplevet det – eller også er det journalister, der ikke vil se det, som bliver ved med at hænge fast i fortællingen om det ufolkelige folkemøde. Unge mennesker i hobetal fra gymnasier og efterskoler bliver kørt i busser og sejlet derover, ældre valfarter dertil helt frivilligt, erhvervsfolk er til stede i stor stil, foreninger arrangerer ture og folkemødepakker for deres medlemmer. Og jeg møder selv kolleger fra mit daglige virke, der tager nogle egenbetalte fridage for at være med til mødet. Det er en festival for folket og med folket, pointerer Michael Valentin, til daglig administrerende direktør i Akademikernes A-kasse og derudover også formand for Foreningen Folkemødet.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her