Gå til hovedindhold
Det specialiserede socialområde
Handicap

Jeg er mor til Helle på 50 år

Pårørende til handicappede er ofte en stor del af deres familiemedlemmers liv, selvom de bor på et bosted. Konflikter om, hvad pædagogerne, den pårørende og den handicappede bestemmer opstår derfor let. En ny uddannelse for Københavns Kommunes medarbejdere på bosteder skal skabe en bedre relation mellem medarbejdere og pårørende.

Birte Lynghøj (t.h.), der er mor til 50-årige Helle med Downs Syndrom, håber, at uddannelsen i pårørendesamarbejde vil få flere politikere til at forstå, hvor vigtigt det er, at handicappede har ret til et godt liv. Foto: Mikkel Sander Rydzy
07. 06. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Sasha Reiffenstein Petersen

– Jeg hedder Birte, og jeg er mor til Helle på 50 år, som har Downs Syndrom. Det er jo sådan, man præsenterer sig i de her sammenhænge, siger 70-årige Birte Lynghøj og løfter blikket fra de papirer, hun står med i hånden. 

Hun kigger ud over forsamlingen af omkring 50 pårørende og medarbejdere fra bosteder for handicappede, der er mødt op til en temaeftermiddag i Borgercenter Handicap i København. De er kommet for at høre om en ny uddannelse i pårørendesamarbejde. En uddannelse som medarbejdere på bosteder for handicappede børn og voksne kan tage. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her