Gå til hovedindhold
Teknik
Digitalisering

Den slidte københavnerbænk digitaliseres

Albertslund Kommune har fået registreret alt sit byudstyr for at få et digitaliseret driftsgrundlag for udskiftning, vedligehold og ensretning.

Katrine V. Møller fra Mølbak Landinspektører i færd med at registrere nogle af de 1.650 genstande, der viste sig at være i Albertslund Kommune. Foto: Signe Lund
16. 08. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Rudi Holm

Bulede cykelstativer, algegrønne bænke og overmalede skilte. Graffiti, voldsomt vejr og daglig færdsel slider på kommunernes udstyr i byrummene. For at få et overblik over såvel de triste og uegnede genstande som de pænere og velholdte dele har Albertslund Kommune i den senere tid haft et landinspektørfirma til at registrere alt, hvad kommunen har af byudstyr.

– Vi skal have udskiftet vores byudstyr hen over de næste tre år. Vi har tidligere indsamlet oplysninger med eksempelvis en mobiltelefon med geotagging, men det var hverken præcist eller hurtigt nok, fortæller projektleder i Albertslund Kommune Mikkel Holmberg Stolz.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her