Gå til hovedindhold
Borgerinddragelse
Administration

Borgerforslag bekymrer borgmestre

Presset fra borgerdrevne forslag vækker bekymring hos borgmestrene. Alligevel
vælger flere kommuner den løsning, når de skal inddrage borgerne.

Illustration: Mark Airs
11. 10. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Narin Frausing Korkmaz

Det er kun et par år siden, at de første begyndte at diskutere borgerforslag rundt omkring i byrådene. Alligevel har 20 kommuner allerede nu vedtaget ordningen med de borgerdrevne forslag, og senest har Lejre Kommune tilsluttet sig forsøget. I slutningen af august besluttede byrådet, at unge helt ned til 15 år nu kan stille et forslag, hvis de har samlet mere end 650 underskrifter. Selvom borgmester Carsten Rasmussen (S) ser muligheder i, at flere end bare de traditionelle vælgere kan engagere sig i kommunens politik, udløser borgerforslagene også en række bekymringer hos den erfarne borgmester. 

– Faren ved borgerforslag er jo, at nogen vil blive skuffede. Nogle borgere vil have en opfattelse af, at hvis man får 650 til at skrive under på det, så skal det også gennemføres, men det er jo ikke ensbetydende med, at det bliver gennemført, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her