Gå til hovedindhold
Byråd

En stemme for øerne

Anne Jørgensen (V) ville gerne være en stemme for småøerne, og det fik hende til at skifte journalistkarrieren ud med titlen som kommunalbestyrelsesmedlem for Faaborg-Midtfyn Kommune. Men i øjeblikket bruger hun det meste af sin tid sammen med sin syv måneder gamle søn, Rasmus, som er det første barn i 10 år, der er født på Lyø.

– Da jeg begyndte min byrådsperiode var min søn, Rasmus, stadig meget afhængig af, at jeg ammede. Så borgmesteren stillede sit kontor til rådighed, så jeg kunne amme i pauserne, siger Anne Jørgensen (V). Privatfoto
11. 10. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Sasha Reiffenstein Petersen

 

Anne Jørgensen sidder i en bordeauxrød færgesofa med sin søn, Rasmus, på skødet og holder en tiltrængt pause på turen til Lyø, efter at de har været til babysvømning i Faaborg. En sejltur, der tager mellem 40 minutter og en time, alt efter om færgen også skal lægge til ved Avernakø eller ej. I dag er det den hurtige tur. Anne Jørgensen finder posen med majsbabychips frem og holder Rasmus beskæftiget ved at give ham en med jævne mellemrum.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her