Gå til hovedindhold
Digitalisering
Administration

Robotter overtager administrationen

Talende, kommunikerende, lærende robotter er godt på vej til at overtage en række arbejdsopgaver i de danske kommuner. Ifølge en ny undersøgelse har en ud af fire kommuner således implementeret softwarerobotter til at klare administrative opgaver. Yderligere 59 procent forventer at gøre det inden for tre år.

11. 10. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

Undersøgelsen, som KMD Analyse har gennemført, indikerer også, at de danske kommuner har store forventninger til kunstig intelligens. 55 procent af de adspurgte kommuner vurderer at have såkaldt machine learning i daglig drift om tre år, og tre procent har allerede implementeret denne form for kunstig intelligens

– Kommunerne er langt fremme med innovativ teknologi, som viser nye veje for udviklingen af den offentlige sektor i Danmark. Softwarerobotter er ukendte i den brede offentlighed, men hos kommunerne har de fået en stor betydning i disse år. Tallene i rapporten viser, at de danske kommuner allerede har taget softwarerobotter til sig, og i de kommende år vil tage dem endnu mere i brug. Kommunerne har fingeren på pulsen og orienterer sig mod de nyeste teknologier, siger Hans Jayatissa, teknologidirektør i KMD.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her