Gå til hovedindhold
Byråd

Demonstranten der blev kommunalpolitiker

Cecilie Roed Schultz (EL) fra Fredericia var politikernes modstander, da hun i efterskole- og gymnasietiden deltog i demonstrationer mod Irakkrigen og nærmest boede i byens ungdomshus. Men da hun senere blev utilfreds med besparelser i sin søns daginstitution, var forældrerådet og læserbreve ikke nok.

25. 10. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Sasha Reiffenstein Petersen

31-årige Cecilie Roed Schultz har gemt den trøje, tåregassen har ætset huller i under de mange demonstrationer, hun deltog i, i teenagealderen og begyndelsen af 20’erne. Hun tog til sin første demonstration i København sammen med sine venner, da hun fra 2002-2003 gik på Glamsbjerg Fri- og Efterskole på Sydfyn. Hun demonstrerede mod krigen i Irak, og den følelse, det gav hende, er ikke til at tage fejl af. 

– Under demonstrationen kunne jeg mærke, at her hører jeg til, siger Cecilie Roed Schultz, der efterfølgende meldte sig ind i Socialistisk Ungdomsfront og venstrefløjsorganisationen Offensiv, og derfra gik det stærkt med det politiske engagement. I gymnasietiden boede Cecilie Roed Schultz nærmest i Ungdommens Hus i Fredericia, hvor der blev opbygget et stærkt fællesskab, og hvor hun også mødte sin nuværende mand. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her