Gå til hovedindhold
Sundhed
Økonomi

Snablen ud af kommunekassen

KL ønsker en garanti mod, at et flertal i de nye sundhedsfælleskaber kan tage beslutninger uden om kommunerne, som trækker penge ud af kommunekassen.

– Det er ikke godt nok, at patienterne er glade for de kommunale sundhedstilbud. Det er også vigtigt, at de bliver raske, mener professor Jakob Kjellberg. Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix
22. 11. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

Der er ikke sluppet mange detaljer ud om regeringens kommende sundhedsreform. Men sikkert er det, at statsministeren ønsker at oprette 21 sundhedsfællesskaber, hvor kommuner, sygehuse og læger skal arbejde sammen om at skabe mere sammenhæng for patienterne. Sundhedsfællesskaberne bygges op omkring de 21 akutsygehuse og skal i gennemsnit dække fire-fem kommuner. De får ledelse og økonomi, som går på tværs. 

Umiddelbart en god ide, lyder det fra KL’s formand Jacob Bundsgaard (S), som dog understreger, at det er helt afgørende, at kommunerne får en væsentlig rolle i styringen af de nye fællesskaber. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her